Има невероятно високо напрежение, нажежени са страстите в самата коалиция и в

...
Има невероятно високо напрежение, нажежени са страстите в самата коалиция и в
Коментари Харесай

Йотова: От изявлението на Борисов разбирам, че отдолу върви раздаване на постове

„ Има необикновено високо напрежение, нажежени са пристрастеностите в самата коалиция и в самото държавно управление. За първи път през днешния ден на глас чух подобен бездънен раздор сред Министерството на превоза и Министерството на здравеопазването. Това демонстрира, че даже вътре в границите на държавното управление няма доверие един министър с различен “.

Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, съобщи bTV.

 

По думите ѝ изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов е обезпокоително.

 

„ От днешното изказване на господин Борисов разбирам, че изпод върви разпределяне на постове, подписване на контракти за милиарди, евентуално и на нови заеми, разпределяне на постове в основни организации и министерства, което подсказва, че те дотам нямат доверие и предпоставят работата на новия министър председател. Не считам, че ще има нови избори, защото желанието за повече власт, пари, систематизиране на регулатори и средства е по-силно от всичко останало “, коментира вицепрезидентът.

 

По думите ѝ периодите, които президентът даде за съвещания с партиите, са безусловно рационални.

 

„ Най-естественото беше ръководещите партии в обединението или некоалицията, към този момент се обърках, да имат общо мнение, направено авансово и да кажат на президента належащо ни е еди какъв брой си време и по-късно може да стартират консултациите и връчването на мандатите. Диалог няма даже вътре в тяхната коалиция “, добави Илияна Йотова.

 

Йотова не сподели по кое време президентът ще връчи първия мандат.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР